Programul HomeTIS

- îndrumarea online a părinților în activitățile realizate acasă -

Știm ca sunt copii afectați de TSA și în orașe unde accesul la terapia de integrare senzorială este imposibil și tocmai de aceea, pentru ei, serviciul HomeTIS este o soluție.
Știm că un copil cu TSA are un program atât de încărcat cu diferite terapii încât orice poate fi făcut acasă poate reprezenta un câștig atât pentru părinte cât și pentru copil.


Ce primești în cadrul acestui program:

  • Dieta senzorială a copilului tău (realizată pe baza evaluării senzoriale) care cuprinde:
    • Lista activităților care satisfac nevoile senzoriale ale copilului tău pe sistemele senzoriale: vestibular, proprioceptiv si tactil;
    • Descrierea modului de realizare a activităților;
    • Succesiunea corecta a activităților;
    • Lista materialelor necesare bunei desfășurări a acestor activități.
  • Posibilitatea de a achiziționa de la noi Kit-ul cuprinzând toate echipamentele/ materialele terapeutice necesare pentru aplicarea dietei senzoriale.

Costul unei ședințe HomeTIS online este de 70 lei.
(pentru acest program de instruire este necesară evaluarea senzorială prealabilă a copilului în vederea elaborării dietei senzoriale pe baza căreia se va realiza instruirea).

Descrierea programului

Ești consiliat online de către un terapeut în timp ce lucrezi acasă cu copilul tău.

Ședințele HomeTIS, de îndrumare cu terapeutul SenzoAutism, au ca obiectiv facilitarea aplicării acasă, de către părinte, a dietei senzoriale construite pentru copilul său.

Astfel, pe bază de abonament lunar, care cuprinde numărul de ședințe pe săptămână solicitat de către părinte, terapeutul SenzoAutism va contacta părintele pe whatsapp/skype (in regim video) în ziua și la ora la care este programat, pentru a oferi sfaturi/recomandări cu privire la modul în care trebuie realizate activitățile descrise în dieta senzorială zilnică a copilului.

Ședințele au o durată de 45 minute și se pot desfașura de luni până vineri în intervalul orar 09.00 - 18.00.

La intervale regulate de timp (o luna - o luna și jumătate) părintele însoțește copilul la centrul nostru pentru ca terapeutul să actualizeze dieta senzorială care va fi aplicată, in continuare, acasă.

Astfel, ne propunem sa creștem gradul de cunoaștere al tehnicilor și metodelor terapiei de integrare senzorială în rândul părinților pentru ca ei să potă interveni zilnic pentru asigurarea dietei senzoriale a propriilor copii.